Konferens

Nätverk för boende och välfärd anordnar årligen en konferens om bostadssociala frågor.

Boende och välfärd 2022

24 augusti, 13-16
Zoom
På svenska

Välkommen till den andra årliga konferensen om bostadssociala frågor arrangerad av Nätverk för boende och välfärd. Konferensen, som äger rum digitalt på Zoom den 24 augusti kl. 13-16, erbjuder föreläsningar, kommentarer och diskussioner från några av Sveriges mest erfarna forskare och praktiker inom ämnet. 

Syftet med konferensen är att bidra till ökad kunskap och utbyte om bostadsförsörjningens centrala utmaningar och lösningar på dessa. Bostadsfrågorna framstår som kanske viktigare än någonsin för att skapa ett mer inkluderande samhälle. Hösten 2022 stundar nationella val. Förra sommaren orsakade bostadspolitiken en regeringskris. Men kommer bostadsfrågan att bli en valfråga 2022?

Konferensen hålls på svenska. Den är kostnadsfri och öppen för alla som är intresserade av frågorna.

Boende och välfärd 2021

Konferensen Boende och välfärd 2021 bjöd på föreläsningar, kommentarer och diskussioner från några av Sveriges mest erfarna forskare och praktiker inom ämnet, med syftet att bidra till ökad kunskap och utbyte om bostadsförsörjningens sociala aspekter och dess centrala utmaningar idag.

Micael Nilsson, Boverket, Ingrid Sahlin, Lunds universitet och Tapio Salonen, Malmö universitet, presenterade aktuella studier. Presentationerna följdes av kommentarer samt möjlighet för deltagarna att ställa frågor via chatt. Under ett avslutande pass sammanfattades förmiddagen av Karolina Skog, särskild utredare social bostadspolitik, i ett samtal med de tre inledarna.

Det var den första konferensen i ordningen och ägde rum via Zoom den 4 maj 2021, med 300 anmälda deltagare.